Városi Kollégium
Futófény
FIGYELEM! 2019. május 11. szombat, az Emlékhelyek Napja. Mosonmagyaróváron, az '56-os emlékpark, Gyásztér is, mint történelmi emlékhely csatlakozik az országos rendezvényhez. A szervezeők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak 10-17 óra között Ipartelepre, a Gyásztérre, az 1956. október 26-ai sortűz helyszínére szabadtéri előadásokkal, kiállításokkal!
2019. május 11. szombat Emlékhelyek Napja
Gyásztér, 10-17 óra között
1956-os emlékpark-Gyásztér
Mosonmagyaróvár, Ipartelep
Rudnyákné Németh Csilla
Festő : Ács János
Gyásztér
Számláló
Betöltés...
Fotó: Nagy Mária
Névnapok
Köszöntjük minden kedves Vilmos nevű olvasónkat! Ma 2019. június 25. van.
Emlékhelyek Napja, 2019. május 11. szombat
10-17 óra között a Gyásztéren.
Ipartelep, Gyásztér
A Nemzeti Örökség Intézete idén is, immár negyedik alkalommal  rendezi  meg az Emlékhelyek Napja elnevezésű országos programját.
 
Időpontja: 2019. május 11. szombat
 
A mosonmagyaróvári '56-os emlékpark, Gyásztér, mint történelmi emlékhely  szabadtéri előadásokkal, kiállításokkal , meglepetésekkel, ajándékokkal  csatlakozik az eseményhez.
Helyszín: Mosonmagyaróvár, Ipartelep, '56-os emlékpark, Gyásztér
Időpont: 2019. május 11. szombat  10-17 óra között
Minden érdeklődőt szeretettel vár  Simon Zsuzsanna rendező
 
 
"A történelmi emlékhelyek szintén az emlékezet olyan fontos helyszínei, amelyek nemzeti, felekezeti, regionális vagy kisebbségi szempontból kiemelkedőnek minősülnek. Bár gyakran fontos építészeti alkotások, nem elsősorban műemléki szempontok alapján számítanak jelentősnek, hanem kiemelkedő történelmi szerepük miatt. Lehetőséget nyújtanak arra, hogy a hozzájuk ellátogatók számára megtapasztalhatóvá tegyék a magyar történelem sorsfordító eseményeit, tragédiáit, de dicső pillanatait is. Jelenleg 49 történelmi emlékhely található az országban, amelyek jelentőségét a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság javaslata alapján kormányrendelet ismerte el. Az egységes megjelöléséről szintén a Nemzeti Örökség Intézete gondoskodott." - emlekhelyeknapja.hu-
A Nemzeti Örökség Intézete állíttatta sztélé a mosonmagyaróvári történelmi emlékhelyen, az '56-os emlékparkban, a Gyásztéren.
 
 
                            Simon Zsuzsanna 1956-os kiadvány sorozata 2017/2018
relIndexasc